Pořady našeho projektu vznikají na různých místech. A dnes vás zvu na návštěvu pivovaru HEŘMAN. Pivo se dá hodnotit všemi smysly. Jak? Zrakem, když vidíte jeho krásnou barvu. Hmatem, když popadnete pořádný půllitr. Vůní, když se nosu jemně dotkne závan chmele. Chutí, když se napijete. Sluchem, když si poslechnete netradiční zvuky u výroby. A ty dnes budou provázet i náš rozhovor.
Připravte si půllitr a jdeme na prohlídku. Průvodcem nám bude René Skýpala.
Ke sledování zve Pavel Klein
Pivovar Heřman: www.pivovarherman.cz
Dárková balení pro firmy i jednotlivce: objednávka
René Skýpala, náš dnešní hostitel, je jednatelem Pivovaru Heřman, který navazuje na tradici panského pivovaru městyse Vladislav. A pivovar Heřman a jeho cesta bude tématem rozhovoru. V roce 2014 se rodina Petra Heřmana rozhodla obnovit tradici pivovaru se zaměřením na pivo ležáckého typu. Majitel ale v roce 2020 tragicky zahynul. René byl osloven jako správce pozůstalosti a krizový manažer. Z původních plánovaných dvou měsíců jsou více než dva roky.
Nabízím k poslechu rozhovoru, který vznikl před časem v našem studiu V křesle byznysu.
V rozhovoru jsme probrali:
Jestli má chladný sklep vliv na horké hlavy.
Kam až sahá historie pivovaru Heřman ve Vladislavi na Třebíčsku.
Jak se z interim manažera stane nadšený pivovarník.
Jak rodinná tragedie zasáhla do fungujícího byznysu pivovaru.
Jak se posuzují rizika byznysu a výkonnost značky.
Jakou úlohu hrají v pivovaru srdcaři.
Z jakých ingrediencí se dělá pivo Heřman.
Jak je těžké udržet si cenovou politiku u nepasterizovaného piva.
Cenotvorba z pohledu interim manažera.